每人都有一個大膽既諗法

收藏  |  訂閱
13  16.1k

大膽諗法邊止一個
不過你講起家俬我先講第一單裝修工o既事

之前屋企隔離單位裝修, 幾個佬成日出出入入嘛
自己又八卦耐唔中走去窗邊睇吓人地搞乜
一開始真係單純睇個單位搞乜, 即係人地業主諗住整乜, 設計好唔好睇etc
果陣係夏天, 牆身乜鬼野拆得o既都拆晒, 個單位好自然就斷水斷電囉
熱到咩咁果幾條友就著背心o係入面整野整到成身汗
上得o黎o既唔係淫婦就係咸濕佬你地應該明白本宮見到之後諗乜

果幾個裝修佬其實幾nice 架! 污糟, 但做得呢d 正常囉, 出入撞到會點頭嗌聲早晨,
工具太多搭𨋢會讓我走先自己等下一部, 會傾一兩句同我 say sorry 因為製造左太多噪音,
會快手快腳做完晒d 野之後消失

我有幻想過, 佢地某日忽然敲我門入o黎借廁所, 而我自己正好沖完涼未著返好衫匆匆忙跑出o黎開門
又或者撞正一日酷熱天氣警告現正生效 etc, 因為叫做有過dd 交情, 宅心仁厚o既本宮不忍見到人地咁辛苦
拎幾支冰可樂濕毛巾過去支援一下辛勞工作o既壯男們
亦因為咁熱又知道入面肯定唔會有冷氣, 於是條褲有咁短得咁短tshirt 有咁薄得咁薄囉
跟住飲飲吓野同幾條友多p, 幫邊個含俾邊個插都已經諗埋

其他有時間再繼續..

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-11-27 09:01 發表 查看引用來源
有冇劇情,咁有畫面!😬
咁你有冇諗到濕晒?😉
咁又冇, 幻想都分兩種o既
明知唔會發生果種我唔會濕, 過程中點都有少少係清醒

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-11-27 11:25 發表 查看引用來源
我反而麻麻,幻想就梗係未試過果啲!😉
麻麻意思係...?
對ex 唔再有性幻想?

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-11-27 11:40 發表 查看引用來源
可以咁講!😂
呢個我都唔知係性幻想定係咩啦
想當年有日o係街撞返個已經分o左手一段時間o既ex, 唔記得係因為咩事上o左佢屋企坐
齋坐咋冇發生其他o野! 佢屋企人都幾中意本宮而且好開通, 一排冇見仲好friendly
跟住我 ex 要去廁所
佢屋企唔大, 舊式唐樓, 樓底好高, 但唔知邊q 個設計個廁所門上面有個窗可以打得開囉
聽到晒入面痾尿d 水柱聲
話晒同呢個人上過床, 會聯想到一d 野好正常啫
我心諗因為一d 極之無聊o既原因分手係咪有d 傻, 如果唔係o既話入面噴緊水果條jj 就仲係屬於我o既

引用:
原帖由 dttcalvin 於 2023-11-27 12:36 發表 查看引用來源
哩個ex攪得🐍師姐妳好舒服?🥰
個個都舒服o架啦
就算開始果陣唔得都俾本宮調教到頭頭是道
所以咪更加遺憾囉, 冇技巧o既又有, 冇持久力o既又有, train 到人地七七八八之後又送o左出去益其他女人

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-11-27 13:04 發表 查看引用來源
佢條嘢好吸引你咩?😉
唔係話條o野吸唔吸引

都話本宮on9 嘛! 懶係識得冧仔咁, 幫人含完我中意伏o係人地大脾,
一路索住陣漂白水味一路睇佢慢慢軟化, 望住支o野自言自語又要專登俾人聽到咁話 "呢支o野係我o架, 入面d 精都係我o架"
淨係可以擺入我個口, 淨係我一個可以吞落肚, 一滴都唔得俾另外一個女人...

係咁講講到自己都信以為真
然後忽然一日, 呢支野從今之後我唔可以再掂佢, 望一眼都唔得

引用:
原帖由 nikeikit 於 2023-11-27 13:36 發表 查看引用來源
人生就係禁,我見返ex到依家都放唔低(1x年)每次見到都扮沒野但其實好失落
俾你講中晒 🥲
唔係放唔低嘅,不過真係係失落
同埋不禁幻想如果今日自己稱呼做老公嘅係呢條友,會係一番咩嘢嘅景象囉

坦白講,的確係有F F過同佢地既床上畫面

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2023-11-27 18:38 發表 查看引用來源

師姐,你講佢地。。。,咁咪係,妻妾同床
"佢地" 唔係人地夫妻/ 情侶呀
係指曾經拍過拖o既果幾個 ex

引用:
原帖由 nikeikit 於 2023-11-28 06:56 發表 查看引用來源
會回味以前床上畫面,你係唔會理會依家床邊人比佢好定差,依家你只會想再持有他,不想再離開,但身份已經變晒
點講呢...
回味, 係會囉; 比較則唔會
想唔想再持有, 唔諗
大概可以話係咁

因為呢, 我好愛好愛而家o既老公, 愛到咩都可以俾晒佢包括自己條命
講真o架, 如果有日兩個只能活一個, 我會毫不猶豫咁去死o黎保住佢
因此唔會去諗果d 邊個乜o野好過邊個o既問題
愛, 一方面係情感, 即係你自己真實o既感覺, 無需要原因o既中意或者唔中意
但除此之外仲有一個元素叫做忠誠, 呢個則係一個選擇
你同得一個人講"我愛你", "我願意將自己交俾你或者照顧你" 等等, 就要keep your promise,
除非對方講到明以後唔再需要你, 否則就要堅守當日自己o既承諾, 唔去做背叛對方o既行為, 唔去幻想或者計劃離開對方囉

有冇矛盾, 小小梗有o架啦
之前有FF 返d 前任, 其實更多o既係一個對自己人生 what if 既幻想
比如之前講我上佢屋企聽到佢痾尿果個, 在佢之後我仲有再拍過兩次拖然後先遇到宜家o既老公
以往好多好多o既分手, 其實都係人地受唔住我一啖砂糖一啖咩野o既脾氣性格 (改晒o架啦!)
佢係一個, 佢之後仲有兩個, 一共三次機會俾我
what if 我當時就醒悟? what if 我冷靜少少唔好郁d 就分?
what if 當時冇分, 今日我o既老公會係邊個?
90% 可能性如果我keep 到三個入面任何一個, 今日o既我就唔會係呢個我
首先極有可能唔會玩 SM, 但可能係另外一種o既放蕩
朋友圈亦好可能完全唔一樣, 今日身邊o既兄弟姊妹會換成另外一班人,
互相之間o既網絡, 人脈影響, 可能唔係做而家呢份工, 住o既唔係而家呢個區,
甚至會唔會o係香港或者去左另一個地方發展亦講唔埋
總而言之成個人生未必會係今日o既呢個人生

好神奇o架! 一個微不足道o既小改變, 引發出o黎o既連鎖反應可以好巨大
我試過分析埋老公o既人生, 詳細o既唔講太多啦
簡單舉個例佢出國留學, 係咸豐年o既往事啦卦, 同我地o既婚姻完全九唔搭八
但如果佢當年冇去留學, 唔會識到班friend + 唔會有呢個資歷,
唔會o係我出現o既場合度出現, 我同佢唔會遇上, 今日亦唔會做o左我老公

引用:
原帖由 sim888 於 2023-11-28 10:10 發表 查看引用來源
我喺飛機度識我老公㗎
嗰陣時同個ex散咗,喺飛機度見到佢,佢行埋嚟坐咗喺我隔離。
諗住之後冇嘢啦,點先有人返工,佢竟然打電話去我公司!
之後仲嚟接我放工,冇幾耐就開始咗。

師姐講得啱,同佢一齊咁多年,唔會回味同比較囉,因為 ...
嘩~~ 感動到呢 anyway 謝謝分享

即係總括而言, 先了解自己另一半o既喜好, 然後主動為佢去做
呢個方程式對男人女人都咁有用

老公o係床上俾我o既感動比較少, 但平時幾多o架而且係唔聲唔聲果隻,
我地大家結婚前早已搬出o黎獨居 (唔係同居, 我地一路都分開住)
果陣我上佢屋企, 真係呢..... 要長住o既話我會發癲囉
婚後搬埋一齊, 除非佢實在太過天理難容, 否則我都絕少出聲o既, 因為果d 係我個人o既生活習慣
如果我接受唔到眼前狀況, 去改變佢應該係我自己責任而唔係強迫人一定要按我果套生活囉, 我係咁認為
跟住唔知何時開始, 佢會食完飯會主動拖拖地板或者吸吓塵
洗衣籃入面忽然唔見晒佢d 底褲, 因為佢見我咁做於是有樣學樣, 每日沖完涼手洗埋先出o黎
呢樣佢冇錯係有問過我, 做乜要用手摔唔擲洗衣機一次過洗, 我有同佢講過但冇要求佢都要咁做
之前都係我執返佢d 底褲出o黎手洗晒佢o既, 忽然開始佢自己做返

類似就係呢d 啦, 對我本人有咩好處, 唔多囉, 除左少dd 家務要做之外
但背後意義重大, 就係眼前呢個人, 自願自覺咁去迎合你, 做d 讓你會覺得舒服稱心o既行為

前往最後回覆