上一頁下一頁
發新話題

矮佬之道1129 R8 嫡愛心 雪勇神駒 魅力寶駒 電氣騎士

收藏  |  訂閱
59  1.3k

香港老人家認真幸福, 下年2月我睇政府醫院係免費, 應慳唔少錢, 因到75歲醫療費係全免. 不過唔包括叫雞, 要自費.

狗哥件階磚奸孖寶飛有退, 所以可以飛得.

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 11:34 發表 查看引用來源
狗哥件階磚奸孖寶飛有退, 所以可以飛得.
階磗三條Q除搭開心馬外, 條條飛都有少回.

其實現時唔係老人與海時期, 只靠吊蟹為生, 而係老人與藥而活喎

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 12:58 發表 查看引用來源
其實現時唔係老人與海時期, 只靠吊蟹為生, 而係老人與藥而活喎
膫靠血來充
血靠腦來控
腦靠人去勞
人靠錢來養
錢靠老頭來
老靠人保養
人靠人而活

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 13:01 發表 查看引用來源
膫靠血來充
血靠腦來控
腦靠人去勞
人靠錢來養
錢靠老頭來
老靠人保養
人靠人而活
無老者又就能會贏馬呀?

The old hometown looks the same
As I step down from the train
And there to meet me is my mama and papa
Down the road I look and there runs Mary
Hair of gold and lips like cherries
It's good to touch the green, green grass of home
馬會睇嚟同以前一樣
當我下了火車時, 見到應總同佢班同事
我落到跑道時見到馬王,
佢頭上有一束髮, 好似架車離子一樣
最好就是摸一摸馬會草皮, 因為你同我都有份舖.

科摩多: 亞沈, 你唔恨得咁多喎! 我同老陳係好老友架!

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 15:47 發表 查看引用來源
科摩多: 亞沈, 你唔恨得咁多喎! 我同老陳係好老友架!
表情王: 你哋同我定, 無階磗都係要有平常心架!

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 15:49 發表 查看引用來源
表情王: 你哋同我定, 無階磗都係要有平常心架!
表情王: 我問過條女, 佢話好難好有機會接我寶喎! 因為無咗BB上馬.

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆