奇事一樁

收藏  |  訂閱
30  8.5k

奇事一樁

早幾日收左工上去揼骨, 做完大堂之後, 就去排隊食個自助餐. 攞完野食就搵個位坐, 點知假期前鬼咁多人, 無乜吉檯可以坐, 要同人搭檯坐. 當我行到去一張檯時, 有個C9就同我講佢前面無人的, 咁我坐低, 而我旁邊就有個阿伯已經坐左喺到. 佢見我坐低, 就同我搭訕.
伯伯: 你一個人嚟呀?
我: 係呀.
伯伯: 你成日嚟架?
我: 係呀, 呢個場都唔錯.
伯伯: 做完大堂?
我: 係. 咦, 你只攞野食, 唔攞埋野飲, 呢度任飲任食的.
伯伯: 唔洗了. 我飲湯得. 你陣間做乜野式呀?
我: 中式.
伯伯: 點解唔做推油呀? 推油開心D喎.
我心唸: (開心D? 老人家即係老人家, 舒服D係咪呀?)
我: 唔啦. 一來凍, 二來油淋淋, 我唔係太鐘意.
呢個時候個C9就起身, 佢話出去再攞野食.
伯伯: (指一指個C9) 佢係我老婆.
我: 哦~ 兩公婆一齊嚟, 幾好吖.
伯伯: 陣間不如叫服務員安排間三人房比我們, 推下油開心下. 我們無乜所謂的.
我心諗: (乜野呀? 做乜一定要我推油啫.)
跟住佢老婆就返左嚟, 仲幫我夾左D送.
C9: 你食多D吖.
我愈聽就愈覺得唔妥. 跟住我就三爬兩撥食埋D野, 我就話出去攞野飲就諗住閃.
點知阿伯伯就一野拉住我, 佢話: 唔怕喎. 一齊啦. 試下做推油囉. 我無所謂架, 推油開心D (佢再強調一次???).
我就同佢講, 唔好了. 你們玩得開心D. 跟住我就行開左.

到我自己上左房, 我一路揼一路諗, 推油?唔係要剥衫咩? 咁你話呢兩公婆想搞乜呢? 係咪奇事.

P.S. 1.深圳一個中型場, 唔好叫我開名.
2. 個C9乜野樣? 講真我真係無乜留意, 印象中係一個戴住眼鏡的女人, 五十幾六十歲.
3. 阿伯伯好高大, 滿頭白髮.
本帖最近評分記錄
  • emau1 威望 +5 重複發帖 2023-12-30 00:42

引用:
原帖由 明眼 於 2023-12-30 00:08 發表 查看引用來源
早幾日收左工上去揼骨, 做完大堂之後, 就去排隊食個自助餐. 攞完野食就搵個位坐, 點知假期前鬼咁多人, 無乜吉檯可以坐, 要同人搭檯坐. 當我行到去一張檯時, 有個C9就同我講佢前面無人的, 咁我坐低, 而我旁邊就有個阿 ...
應該係身痕坐

呢件事真係好奇妙,好怪
果位呀伯攪乜春呢

引用:
原帖由 emau1 於 2023-12-30 00:42 發表 查看引用來源
應該係身痕坐

呢件事真係好奇妙,好怪
果位呀伯攪乜春呢
想樓主玩3P。或睇樓主起機。

呢件事我同D FAN講, 他們都話點解我唔跟呢2公婆上房,
睇下乜野料?
重點係我有什麼損失呢?
咁又係嘅? 你慌會係天仙局咩?!

引用:
原帖由 明眼 於 2023-12-30 05:45 發表 查看引用來源
呢件事我同D FAN講, 他們都話點解我唔跟呢2公婆上房,
睇下乜野料?
重點係我有什麼損失呢?
咁又係嘅? 你慌會係天仙局咩?!
對方後生老婆又靚就話啫,萬一個五六十露喺你面前全高清,到時攪到你有陰影起唔到頭就仆街了!🤣

引用:
原帖由 明眼 於 2023-12-30 00:08 發表 查看引用來源
早幾日收左工上去揼骨, 做完大堂之後, 就去排隊食個自助餐. 攞完野食就搵個位坐, 點知假期前鬼咁多人, 無乜吉檯可以坐, 要同人搭檯坐. 當我行到去一張檯時, 有個C9就同我講佢前面無人的, 咁我坐低, 而我旁邊就有個阿 ...
應該係伯伯喜歡睇老婆彼第二個男人攪才興奮不已,因為自己吾能得才有此嗜好,幾十歲女人送比你也吾好食,食左才on Dog Dog,😂🤣

引用:
原帖由 九哥哥 於 2023-12-30 12:36 發表 查看引用來源
應該係伯伯喜歡睇老婆彼第二個男人攪才興奮不已,因為自己吾能得才有此嗜好,幾十歲女人送比你也吾好食,食左才on Dog Dog,😂🤣
骨場喎. 點"食"到呀.......

我覺得佢想我"裝"佢老婆剝光豬掛? 有D人有咁嘅心理, 會HIGH掛?

引用:
原帖由 陳十二 於 2023-12-30 06:28 發表 查看引用來源

對方後生老婆又靚就話啫,萬一個五六十露喺你面前全高清,到時攪到你有陰影起唔到頭就仆街了!🤣
邊有咁好彩遇到又後生又靚吖. 雖然我都好想.

個人覺得唔同他們一起上房都係正確的決定.

引用:
原帖由 emau1 於 2023-12-30 00:42 發表 查看引用來源
應該係身痕坐

呢件事真係好奇妙,好怪
果位呀伯攪乜春呢
身銀座有自助餐?
本帖最近評分記錄
  • emau1 威望 +5 違規內容 2023-12-31 21:25

引用:
原帖由 chanpaul 於 2023-12-31 16:28 發表 查看引用來源

身銀座有自助餐?
係喎

因為我凈係去身痕坐
所以我就估係呢間lor  

前往最後回覆