2024年的女人

收藏  |  訂閱
3  5.5k

引用:
原帖由 josefkafka 於 14/1/2024 20:14 發表 查看引用來源

對不起。這個故事不會「引人入性」,也寫得不知所謂。對不起。如果你看得一頭霧水,可能是因為這文章不是寫給你看的,而為了「她」一個人而寫的。對不起。

Elena這個名字希臘語的意思是「焛耀的光芒」。請你幻 ...
師兄嘅故事非常精彩,無奈而令人惆悵,喜歡一個自己唔應該喜歡嘅人,然後因爲不能忘懷而對佢嘅女兒産生慾望,卻因為無法忘懷而令到女兒都受到傷害。

唏噓嘅結局永遠最美,得唔到,先至最令人渴慕;太容易得到了,反而唔識得珍惜。

如果呢件事係師兄嘅親身經歷,只能夠怪師兄嘅癡,對媽媽Lily嘅癡,並冇令到女兒Elena得到任何幸福,反而令佢更加傷心。女人係一種好決絕嘅動物,下定決心之後,並唔會咁易改變,要令到Elena再次回頭,師兄要花多啲心機,如果師兄覺得Elena值得,就唔好放手。

多謝師兄嘅傷感文筆,令到阿星的起心肝,決定寫埋最後一位人妻嘅故事。😬

引用:
原帖由 elo38 於 15/1/2024 01:18 發表 查看引用來源
性情中人 的故事永遠 難忘
每個人對待愛嘅方式都大不同:有人選擇不停試愛,一唔啱心水即刻金蟬脫殼一走了之;有人選擇愛過就算,豁達大度;亦有人佛系去愛,隨遇而安;更加有人愛無止境,勇往直前。

你,又係邊種愛呢?😬

引用:
原帖由 tml0398 於 15/1/2024 09:49 發表 查看引用來源

回覆 6# star_platina 的帖子

很同意星大俠的觀點,同時欣賞作者的貼圖很有心思

星仔好啦師兄,雖則係星叔,不過阿星仍然想做星仔😬

引用:
原帖由 josefkafka 於 19/1/2024 15:31 發表 查看引用來源
謝謝你。
性是好玩的東西,但愛只會帶來傷痛。起碼我未曾試過不痛的愛。
可能因為天蠍座的男人只愛那些不愛他們的女人。為這個世界帶來不少麻煩。
我學會了越喜歡的東西越不去碰,免得失去時困苦。從今以後只做令自己討 ...
師兄大情大性,愛得深痛得徹,每個人都有自己方式去愛,好難話邊個啱邊個錯。師兄對愛有咁樣嘅態度,一定同你過往嘅經歷有關,如果師兄仍然有雅興,不防再寫。

阿星喜歡師兄嘅文筆,對愛無奈,亦懲罰自己,究竟要受幾多次傷,先會練成能夠從苦中品嘗愛味呢?

前往最後回覆