上一頁下一頁
發新話題

有冇人另一半出過軌

收藏  |  訂閱
66  18.2k

回覆 18# infantry 的帖子

師兄 你接受能力又幾高! 我拍拖時~女友叫埋佢pair朋友一齊玩~我先發現新世界 ~之後就無腳玩! 只能回味!

引用:
原帖由 KOGor 於 2024-3-10 18:12 發表 查看引用來源
有冇人分享下另一半出軌既事, 到最後又點處理?
可能真係只有男仕先會覺得係好事

想當年我發現我男朋友偷食, 我會立即覺得呢個人好污糟嘔心囉
我會o係最短o既時間之內 cut 左佢, 我唔想同呢個人再有任何形式o既聯繫, 唔好俾我再見到佢, 我唔會想同佢再多講一句說話
最好佢立即從我生命之中消失囉

即係呢, 本宮自問仲算係個有教養o既人 我認同感情本身並無對錯,
我贊成如果係自己闖出黎o既禍就算後果有幾嚴重都應該自己承擔,
我亦唔否則曾幾何時自己某d 性格行為的確唔太討好, 係會令某D 男性覺得厭惡,
因此對方移情別戀未必真係自己一D 責任都冇
我唔會咀咒同我分開o既人, 唔會諗做d 咩行為去報復對方,
我唯一恨o既只係恨佢唔好好同我講囉

呢d 叫做幼承庭訓 老豆教落o既, 佢話如果你做錯事俾我發現, 我暗地裡整蠱你傷害你o黎報仇咁係我錯,
但如果我義正詞嚴用呢個理由教訓你, 就算我打到你第二日行唔到路你都要接受因為係你犯錯應得o既後果  
若然我真係咁不知所謂令原本愛我o既人心灰意冷, 佢選擇同我分開我係會求原諒正如細個俾人鬧果陣
但如果對方講到明同我冇可能再走落去, 咁我都會有我o既尊嚴唔會死纏爛打囉
但係如果佢聲都唔聲, 表面同我好似咩事都冇咁, o係同我分開之前就先同另一個女人開始,
咁樣就係佢o既不忠, 錯o既就係佢, 不忠呢樣野係冇得原諒o既

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-3-12 11:21 發表 查看引用來源

可能真係只有男仕先會覺得係好事

想當年我發現我男朋友偷食, 我會立即覺得呢個人好污糟嘔心囉
我會o係最短o既時間之內 cut 左佢, 我唔想同呢個人再有任何形式o既聯繫, 唔好俾我再見到佢, 我唔會想同佢再多講 ...
其實好多女性都感覺上男性出軌好污糟邋遢,我都唔明白點解佢哋會咁諗,好想知道你哋眼中嘅污糟邋遢係乜嘢定義。
如果事情係女性出軌,咁你哋女性又覺得自己會唔會係污糟邋遢?
唔係話幫男性講說話,好多時男性出軌女性就絕對不可以原諒要離婚,相反女性出軌好多是男性都會將就一下重新建立夫妻關係?

引用:
原帖由 平衡生活 於 2024-3-12 12:24 發表 查看引用來源

其實好多女性都感覺上男性出軌好污糟邋遢,我都唔明白點解佢哋會咁諗,好想知道你哋眼中嘅污糟邋遢係乜嘢定義。
如果事情係女性出軌,咁你哋女性又覺得自己會唔會係污糟邋遢?
唔係話幫男性講說話,好多時男性出軌女性就絕對 ...
咁其實又唔係話人地肉體上污糟o既, 冇人可以否認大家都唔係對方第一任,
一齊之前大家都分別同過唔同o既男男女女上床, 污糟o既唔係指同其他異性有過性行為, 甚至污糟o既個term 都唔係好準確
總之就係討厭囉, 出軌係一個肉體上o既行為, 而呢個行為o既前後幾乎可以話一定連帶住心靈上o既欺騙, 講大話, 口不對心 etc
當你知道一個男人出軌, 佢背叛過你呃過你, 你會聯想到好多好多野
比如佢好似咩事都冇, 同你討論緊今個禮拜六某個時間同你做d 乜果陣, 佢係真係諗佢口中講同你做果樣野,
定還是係佢其實plan 緊佢講o既果個時段前後可以同另外果個見面?
你同佢行街, 中間點都會有一dd 冇人講野o既moment 卦, 佢望住你以外其他方向o既其他野時, 唔通已經諗緊另外果個?
諗緊陣間有咩野理由同你講有野做要返去先, 跟住約另一個人出o黎? 佢望住櫥窗, 諗緊要買d 咩野送俾另外果個, 因為同你出緊街你occupy 左佢, 所以要送d 野俾其他人作為冷落左佢o既賠禮?
甚至你同佢搞緊野, 俾緊佢最中意o既服務俾佢, 佢瞇埋眼享受緊o既同時, 係真係專心享受緊呢個moment, 定還是幻想緊另外果個服務佢?
仲有大把多到可以出書 求其寫幾樣舉例咋!
小女人會因為發現你偷偷send message俾另一個女人而聯想到o既野遠遠唔止咁少

其他人我唔知, 但我自己一句真心話, 就係出軌=討厭o既樣野係不分男女都一樣咁討厭o既
係人格問題囉, 同伴侶一齊唔開心, 你可以向佢投訴, 可以同佢攤牌, 惡d 既話鬧佢打佢一身,
都搞唔掂, 同佢分手同佢離婚我都冇意見
然而出軌就即係欺騙, 即係背叛, 罪行本身冇性格架嘛, 男人做同女人做一樣都係咁乞人憎

如果我有咁樣o既一個女性朋友, 就算佢老公/ 男朋友對佢好差, 佢唔同果個人分手就偷偷同另一個人開始,
然後俾果個粗暴o既老公/ 男友發現打到佢豬頭咁, 我都會贈佢幾個字 "你自己攞黎o既"
除非人地玩非法禁錮啦, 但如果係咁的話你亦無可能識到第二條仔,
識到第二條仔, 你係對自己仲有少少尊重o既話, 就算唔可以馬上亦應該儘快同之前果個劃清界線, 然後先去做第二個男人o既女朋友
前一任蝦你係佢唔o岩, 但你瞞住佢或者製造假像存心呃佢你都有錯

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-3-12 13:31 發表 查看引用來源

咁其實又唔係話人地肉體上污糟o既, 冇人可以否認大家都唔係對方第一任,
一齊之前大家都分別同過唔同o既男男女女上床, 污糟o既唔係指同其他異性有過性行為, 甚至污糟o既個term 都唔係好準確
總之就係討厭囉, 出 ...
正常情況之下男女出軌必定有其原因,唔會無緣無故就去出軌。主要問題應該係出在對方身上,男人好多時都會話女人唔溫柔、唔了解佢、唔體諒佢、甚至好多時性方面都未能滿足佢、又或者拒絕行房之類。
女性方便多數係話男性唔溫柔、冇時間陪佢、冇情趣之類,咁啱對方生活圈子裏又出現咗另外一位異性,又明白佢、又體諒佢,咁就會一拍即合,喺呢種情況之下應該係話出軌嗰方係錯,唔應該將責任推畀出軌嘅伴侶。
就係因為大家唔檢討、唔同對方講出真相,引致離婚收場。

引用:
原帖由 平衡生活 於 2024-3-12 13:46 發表 查看引用來源

正常情況之下男女出軌必定有其原因,唔會無緣無故就去出軌。主要問題應該係出在對方身上,男人好多時都會話女人唔溫柔、唔了解佢、唔體諒佢、甚至好多時性方面都未能滿足佢、又或者拒絕行房之類。
女性方便多數係話男性 ...
分手同離婚, 其實我個人覺得同返新工一樣
對舊公司唔滿意, 咪辭左份工另謀高督囉
辭職本身無錯, 就算換公司換得再密都好, 當然interview 果陣俾我見到咁o既case 我都會問佢發生咩事
如果講得合理o既我係會接受o架
出軌或者一腳踏 n船, 就係一種詐騙, 等於坐o係 a公司辦公室出住份糧用佢o既資源做 b公司o既野為b 公司賺錢

引用:
原帖由 KOGor 於 2024-3-11 21:55 發表 查看引用來源
係 反而佢坦白講我又接受到,聽佢有時講番點比人屌我都會愈聽愈興奮, 咁師兄果個又點出去玩法
最誇張同我拍拖嗰陣,同一日除咗俾我屌,跟住中午同夜晚各俾唔同男人屌

引用:
原帖由 KOGor 於 2024-3-10 18:12 發表 查看引用來源
有冇人分享下另一半出軌既事, 到最後又點處理?
我講下我老婆先,結婚三年發現佢出過兩次軌,本身同佢係交友app識由sp發展成情侶再結婚,我老婆係偏大食同淫底既類型,但我正正係鍾意佢呢點所以同佢一齊

咁婚後第一次發現係岩 ...
只要唔好沉船,唔好咁古板。

引用:
原帖由 infantry 於 2024-3-12 09:37 發表 查看引用來源
我老婆都係,由拍拖開始已經有約炮習慣,到結咗婚後有次佢無端端撩我玩mmf 先知佢一路有同人約炮,我知道左後又冇乜野,因為我一路都有舖淫妻癮又一路都冇同老婆講,佢一提起就梗係順水推舟啦,之後玩左都有好多年,乜都玩晒咁滯,前 ...
師兄果個同我果個都似,我果個初期sp果陣到一齊佢都係keep住有sp,不過大家果陣係未認真一齊我知道都扮唔知無理過佢,係結婚後佢話佢斷晒其實仲有keep住個ex

引用:
原帖由 tonywong3932 於 2024-3-12 10:07 發表 查看引用來源
其實老婆出位好平常啫最緊要識得保護自己唔好 中招回來就ok啦 其實我老婆都出鬼我老友啦 佢兩個間唔中玩都玩咗幾年啦
哇 咁師兄阿嫂同老友知唔知你知佢地有野, 老友我真係未必接受到,見面會尷尬如果大家都知,但如果係約埋一齊玩就唔同講法

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆