上一頁下一頁
發新話題

有冇人另一半出過軌

收藏  |  訂閱
66  18.2k

引用:
原帖由 jeamjeam1228 於 2024-3-12 10:04 發表 查看引用來源
係啦~咁樣就最好~咁你地兩老婆~大家都真係有得傾有得相量,係好事!~收收埋埋~就gg
岩既 早期佢話悶問我比唔比佢玩番交友app同人傾下計我都比佢玩下,坦白就好多野我都ok既

引用:
原帖由 KOGor 於 2024-3-12 19:31 發表 查看引用來源
哇 咁師兄阿嫂同老友知唔知你知佢地有野, 老友我真係未必接受到,見面會尷尬如果大家都知,但如果係約埋一齊玩就唔同講法
你嘅意思係你兩公婆+ 老友兩公婆一齊玩4p,大家互換老婆玩都冇問題?

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-3-12 14:12 發表 查看引用來源

分手同離婚, 其實我個人覺得同返新工一樣
對舊公司唔滿意, 咪辭左份工另謀高督囉
辭職本身無錯, 就算換公司換得再密都好, 當然interview 果陣俾我見到咁o既case 我都會問佢發生咩事
如果講得合理o既我係會接受o ...
咁正常人打兩份工都唔會寫上CV見工時比你知 都要做落先知呢個人係點但而家呢個社會就好多人鐘意搵外快,好彩既見到個岩既一take過請到個岩既人,唔好彩既不停炒人轉工又可以有幾多時間
有時我又諗出軌係一方面,但如果佢其他方面都做得好出色都可以考慮繼續留低既

我老婆反而鐘意揾熟人玩,覺得安全啲,起碼唔會比人偷影,佢同我其中一班friend開頭自己約,之後我都有份加入玩埋一份

引用:
原帖由 KOGor 於 2024-3-10 18:12 發表 查看引用來源
有冇人分享下另一半出軌既事, 到最後又點處理?
我講下我老婆先,結婚三年發現佢出過兩次軌,本身同佢係交友app識由sp發展成情侶再結婚,我老婆係偏大食同淫底既類型,但我正正係鍾意佢呢點所以同佢一齊

咁婚後第一次發現係岩 ...
偷食係一件好刺激嘅事,正過明食。

引用:
原帖由 KOGor 於 2024-3-12 19:31 發表 查看引用來源
哇 咁師兄阿嫂同老友知唔知你知佢地有野, 老友我真係未必接受到,見面會尷尬如果大家都知,但如果係約埋一齊玩就唔同講法
基本上糸我同老友講有本事可以搞惦我老婆

引用:
原帖由 tonywong3932 於 2024-3-12 22:47 發表 查看引用來源
基本上糸我同老友講有本事可以搞惦我老婆
咁佢真係搞掂你老婆?

引用:
原帖由 KOGor 於 2024-3-10 18:12 發表 查看引用來源
有冇人分享下另一半出軌既事, 到最後又點處理?
我講下我老婆先,結婚三年發現佢出過兩次軌,本身同佢係交友app識由sp發展成情侶再結婚,我老婆係偏大食同淫底既類型,但我正正係鍾意佢呢點所以同佢一齊

咁婚後第一次發現係岩 ...
希望我原諒佢佢可以唔再見,加上我老婆都發現我有偷食,咁果次最後都原諒左佢
師兄同呀嫂都接受到,其實都冇話什麼原諒唔原諒嘅。
現近代才有所謂一夫一妻制,溝通好,大家玩得開心咪更好添。

引用:
原帖由 KOGor 於 2024-3-12 19:51 發表 查看引用來源
咁正常人打兩份工都唔會寫上CV見工時比你知 都要做落先知呢個人係點但而家呢個社會就好多人鐘意搵外快,好彩既見到個岩既一take過請到個岩既人,唔好彩既不停炒人轉工又可以有幾多時間
有時我又諗出軌係一方面,但如果佢其 ...
打兩份工搵外快冇錯喎, 如果有咁o既精力同時間四份五份六份都冇問, 而家講緊o既只係欺騙
o係你另一半不知情o既情況下同另一個異性有親密關係就等如老細以為你做緊佢o既野所以出糧俾你o既同時,
而你其實係搞緊其他野為另一個老細賺錢, 用 A俾你o既資源去為 B提供好處, A 同B 甚至有可能係有利益衝突o既競爭對手

點解我會咁認為, 因為男人o既出軌, 手段不外乎係話工作, 朋友有事要去幫忙, 約左friend 有所謂正當o既娛樂消遣啫
當時我仲係佢女朋友, 我仲相信佢講o既說話 - 或者叫做佢俾我o既借口,
因為我依然認為佢係值得我去愛去付出o既男朋友, 好自然地會offer 既然你唔得閒咁有咩你所講果樣野以外其他我幫到手o既野,
我幫你頂左佢囉, 可能係上你屋企幫你執屋, 洗咁d 污糟衫, 買定野食擺你屋企, 等你忙完返黎可以relax 一下
我分擔左你o既責任煩惱, 你卻係利用緊我俾你o既好處, 將你o既時間精力金錢花在另一個女人身上
咁就同上面 A公司B公司果個比喻相似啦

有一種係 mutually agreed 或者叫咩野 open relationship 既, 大家早就公開我除左你之外仲有第二個而又雙方都ok,
咁呢個係另一個完全唔同o既情況, 因為一早俾對方知道左, 所以唔存在欺騙
公事上亦可以而且出現過咁o既情況, 以前請過d 暑期工o既小朋友, 有過咁樣o既一個人係考完試之後馬上o黎返工,
朝九晚五之後接住即刻返下一份餐廳侍應, 佢話係要極速搵夠趕在暑假結束前兩個禮拜去旅行喎
有時下晝三四點, 佢個post d野真係搞掂晒冇乜特別野可以俾佢做, 我會同佢講再有咁o既情況你話我知,
返工時間我照簽你八粒鐘但你去食d 野又好搵個地方休息下咩都好, 事關陣間你仲要企成晚做到唔停手
即係大家都知情都唔反對, 你用我出糧俾你o既時間哪怕係為另一份工做準備係冇問題o既,
但如果未經同意冇知會任何人就消失o左, 下次再見到面睇我屌唔屌到你血流成河囉

跟住最後一種case 真係對唔住啦 你地所講知道/ 見到/ 聽到另一半同第三者o既性事會特別興奮o既情懷我真係理解唔到!
目測 so far 好似只有男性先會有咁既思維...
得罪d 講句, 其實會唔會係o係你地內心o既最深深處, 未曾去到真係好深愛自己老婆?
因為我睇法係深愛=視對方為你o既唯一, 唯一=唔可以同任何人分享,
單單係原諒對方出軌尚且可以理解為 "繼續擁有呢個深愛的人大於一切",
但聽到佢同另一個人o既床事唔upset唔妒忌之餘仲會興奮, 我真係唔識講囉

回覆 34# infantry 的帖子

我都覺~熟人始終知d底細  ! 感覺上安心d

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆