GCRU 高立 尋找昔日 戰友 !!

收藏  |  訂閱
29  3.6k

疫情三年剛好是個分水嶺,把一些年長的戰友淘汰了,又讓一些舊的場所關閉了。去到一些新場所,碰到些新技師,年青客人,那種格格不入的感覺很強烈。

引用:
原帖由 mikasalo 於 2024-4-20 11:48 發表 查看引用來源
疫情三年剛好是個分水嶺,把一些年長的戰友淘汰了,又讓一些舊的場所關閉了。去到一些新場所,碰到些新技師,年青客人,那種格格不入的感覺很強烈。 ...
布吉和水圍,見好多老人家60/70歲系酒吧到劈到醉!
其实想瞭解,
現在老了,多数gcru人系内地生活定香港?
最近見多数以前長註住内地浦人,反而老了,疫后反而搬回香港住!
反而20多30多果班由香港搬去内地住玩乐!

以前好多香港人做大陸廠或北上公幹,而家好小了。深圳租金唔平,東莞黃色事業又已絕跡,而家北上嗰班又一家大小行商場,飲喜茶,食酸菜魚時代變了,再也不能回頭。

GCRU好多年啦, 都忘了以前的代號了

引用:
原帖由 mikasalo 於 2024-4-20 11:34 發表 查看引用來源
整返個GCRU 微X群啦
校長 高立  就係想 咁呀 !!
但要先搵到人

引用:
原帖由 earth008 於 2024-4-20 12:13 發表 查看引用來源

布吉和水圍,見好多老人家60/70歲系酒吧到劈到醉!
其实想瞭解,
現在老了,多数gcru人系内地生活定香港?
最近見多数以前長註住内地浦人,反而老了,疫后反而搬回香港住!
反而20多30多果班由香港搬去内地住玩乐! ...
退休的猜想已回歸香港
仲為生活的 都應該還中港兩邊走

恭喜深圳轉型成功,欣賞領導保赤安良的決心❤和執行能力。

我係GCRU人,不過冇用原本網名

I am 成拮素女

引用:
原帖由 60年代中坑一名 於 2024-4-22 15:44 發表 查看引用來源
我係GCRU人,不過冇用原本網名
大家 請pm小弟   留 wechat ~交畀 校長開群聚舊 !!因校長 係呢到只可睇~  忘記了 呢到嘅 LOGIN
出唔到POST 及PM

前往最後回覆