上一頁下一頁
發新話題

活在當下 + 更新part 3在page 5 #48(全文完)

收藏  |  訂閱
51  13.4k

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-2 20:55 發表 查看引用來源
有錢來講就係。香港住屋較差
但外國治安、種族歧視、文化差異都係問題來架

引用:
原帖由 degree06 於 2024-4-2 21:29 發表 查看引用來源
但外國治安、種族歧視、文化差異都係問題來架
我自己細個都試過移民,外國大,唔覺有呢d問題。我地華人係外國勢力都好大。始終人多
可能澳洲種族歧視大d (唔好去呢度囉)
治安就個個國家地區不同 (美國我都唔喜歡)
所以英國都係比較好的選擇
總會找到適合的居所既

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 02:45 發表 查看引用來源
同主人一起十幾年。由剛畢業的後生女到現在,開始感覺到生命的脆弱,生老病死,生離死別是人生必經的階段。只是無想過來得這麼快。

我以前已經覺得我地每一次見面都係賺返來,所以每一次見面我都當係最後一次。每次見面 ...
好sweet呀!等睇你嘅戲玉!😉

每次睇到公主既post, 字裡行間都有種好沉重既氣氛...

呢樣野真係知易行難, 但如果換左當事人係我, 我既最愛如果只能夠去外地先可以活下來,
或者活得較耐較久, 哪怕代表我再見唔到佢, 縱使自己一萬個唔願意, 我都會迫自己放佢走

我地做得女奴呢一行, 本身就應該將所有痛苦全部主動攬上身, 將所有快樂同享受都俾晒我地主人

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 02:45 發表 查看引用來源
同主人一起十幾年。由剛畢業的後生女到現在,開始感覺到生命的脆弱,生老病死,生離死別是人生必經的階段。只是無想過來得這麼快。

我以前已經覺得我地每一次見面都係賺返來,所以每一次見面我都當係最後一次。每次見面 ...
中出後 有左小朋友 但又唔想要 係個男人太不負責任

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2024-4-4 09:29 發表 查看引用來源
中出後 有左小朋友 但又唔想要 係個男人太不負責任
當年係我引主人中出。(可以看舊帖)他係好男人次次都用套。好安全。

我知道唔會有啦,仲有幾日就M 先叫他中出

主人當年係好驚,我覺得他會負責任所以咁驚… anyways 我都唔會同主人有bb …他係無腳的小鳥…唔要老婆唔要仔女

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-4 14:38 發表 查看引用來源

當年係我引主人中出。(可以看舊帖)他係好男人次次都用套。好安全。

我知道唔會有啦,仲有幾日就M 先叫他中出

主人當年係好驚,我覺得他會負責任所以咁驚… anyways 我都唔會同主人有bb …他係無腳的小鳥…唔要老婆唔要 ...
竟然享受中出 計安全期同食藥
掂都會好過話怕有BB又要中出說話
都幾傷害女方

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-4-4 08:13 發表 查看引用來源
每次睇到公主既post, 字裡行間都有種好沉重既氣氛...

呢樣野真係知易行難, 但如果換左當事人係我, 我既最愛如果只能夠去外地先可以活下來,
或者活得較耐較久, 哪怕代表我再見唔到佢, 縱使自己一萬個唔願意, 我都 ...
主人要做的事無人阻到他
我亦不會是他考慮的因素
他要走我也沒有辦法
我只可以流著淚送他走
只要他身體健康就得了
科技發達
我地仲可以video call 既😢

主人未走的,只是構思一下
他有年邁的父母
或者百年歸老後

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-3 20:24 發表 查看引用來源

我自己細個都試過移民,外國大,唔覺有呢d問題。我地華人係外國勢力都好大。始終人多
總會找到適合的居所既 ...
有快樂自會有唔快樂,有開心亦會有唔開心。
身處於邊度,都係一樣。

有個正向的頭腦,係會比較容易開開心心的。

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-3 20:24 發表 查看引用來源

總會找到適合的居所既 ...
有快樂自會有唔快樂,有開心亦會有唔開心。
身處於邊度,都係一樣。

有個正向的頭腦,係會比較容易開開心心的。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆