上一頁下一頁
發新話題

分享色色经验 【更新于17/5,page17#170】

收藏  |  訂閱
86  20.5k

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-5-6 10:40 發表 查看引用來源

有冇發現已經過左3 個page, d 友同你講左d 乜?
有冇人認真睇晒你段文字定還是所有注意力全部落在張圖?

唔係話一定關188 上面邊個或者邊幾個人既事, 但事實你作為馬來西亞人加入香港群組, 就係一件雞肋
讀書都讀 ...
well。。。我不反对这样的说法,但只要这里还有朋友,就算不多我也会好好珍惜的
也许有人会觉得我这样很幼稚很做作,但我就是这样的性格。

引用:
原帖由 cx829 於 2024-5-6 11:36 發表 查看引用來源
i usually dont comment on posts, but i just gotta say u look hot in that picture.
makes me day dream about the view from the other side

Thank you very much for your rare commenting in my post, I appreciate it, and you are welcome to keep in touch with me, and keep following my post, maybe someday you will see the other side

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-5-6 14:24 發表 查看引用來源

明知故問, 最好梗係色色經驗分享啦, 唔係上黎呢度做乜
現在式過去式一個人兩個人N個人都得架, 講陳年往事都冇所謂, 開心唔開心既亦得, 得左!

講起上黎, 本宮都有少少失望野, 其實唔係咩大事黎既, 一d 人所 ...
我不明白什么是 first world problem。。。。。。

引用:
原帖由 licklickson 於 2024-5-6 18:37 發表 查看引用來源
當然啦!至少還有我!😉
呵呵呵,谢谢你
我知道虽然有时候我会很坏蛋的说你们uncle,叔叔,公公,三秒男之类的,不过这些都只是开玩笑的哦

引用:
原帖由 water121212 於 2024-5-6 22:07 發表 查看引用來源

可能她也不是單身吧……

算了吧~沒有再管了
过去让它过去 (这是歌词哦)
至少还有我陪你聊天嘛

引用:
原帖由 degree06 於 2024-5-7 02:52 發表 查看引用來源

小葵呢個名好聽~
我倒也不抗拒这个名字,反正我已经有一大堆的外号了,哈哈哈

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-5-7 07:07 發表 查看引用來源

Third world problem, 係比如要擔憂自己同屋企人居無定所
First world problem 則係屋企 wifi 太慢

Third world problem, 可以係食完中午飯之後唔知道夜晚果餐有冇著落
First world problem 係某間自己ok 中意既 ...
First World Problem = 比较严重和关键的问题
Third World Problem = 芝麻绿豆的琐碎小事

可以这样理解吗?

引用:
原帖由 licklickson 於 2024-5-7 09:31 發表 查看引用來源
我梗係知道啦!😬
谢谢你~昨晚跟未来老公视频聊天的时候,他跟我说他们的培训很顺利,大约再一两个星期就结束了,之后就是做experiment,当中还有一些怪怪的医学名词还是什么,反正我听不懂,然后重点就是experiment之后就可以回来了

引用:
原帖由 licklickson 於 2024-5-7 09:39 發表 查看引用來源
咁咪好囉!小別勝新婚!😉
这个形容词不好啦,人家还没有结婚

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-5-7 09:58 發表 查看引用來源

調返轉!
First world problem 係挑剔 + 無病呻吟
Third world problem 係關乎生死或者至少日常生計  

前者係第一世界/ 先進國家人士既 problem, 後者係第三世界落後國家民眾既擔憂, 邊個更嚴重呢?

Anyway 呢d  ...
啊!抱歉抱歉,我惯性看成先是First然后才到Third
根据这个说法的话,那我的问题应该是。。。Second World Problem了

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆