上一頁下一頁
發新話題

中學雞點滴

收藏  |  訂閱
52  9.5k

引用:
原帖由 licklickson 於 2024-4-24 12:24 發表 查看引用來源
咁都係嘅!真係可惜!之後仲有冇約過佢?
我方塊個班主任又係咁,又細粒又無波,成個小學咁,偏偏我地40人當佢女王咁保護,上堂好乖。

咁又好似無聽聞有人單拖約miss喎,不過呢個miss都有阿sir溝佢
引用:
原帖由 hqkwtang 於 2024-4-24 12:21 發表 查看引用來源
有無人單拖約過佢?咩借口都得,最好梗係補習。

無啦,要再約miss咪即係要放晒班女同學飛機,之後大把謠言聽
引用:
原帖由 licklickson 於 2024-4-24 12:24 發表 查看引用來源
咁都係嘅!真係可惜!之後仲有冇約過佢?

引用:
原帖由 tommy414 於 2024-4-24 12:59 發表 查看引用來源
無啦,要再約miss咪即係要放晒班女同學飛機,之後大把謠言聽

對你既遭遇只能夠話深表同情
所以有時候嘛, 真係情願埋d 男同學堆唔想同一班八婆玩得太埋
講人是非+勾心鬥角煩到你嘔

一部分啦,同埋嗰時男多女少,啲女同多多少少有啲公主病,有時好心幫多少少忙就以為你溝9佢,唔想誤會退後番少少就話你玩9佢,本大爺最L憎呢啲嘢。男人頭都係女人,ice breaking 後都無乜分別
引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-4-24 13:12 發表 查看引用來源

對你既遭遇只能夠話深表同情
所以有時候嘛, 真係情願埋d 男同學堆唔想同一班八婆玩得太埋
講人是非+勾心鬥角煩到你嘔

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-4-24 07:07 發表 查看引用來源
尋晚本來就想出但 "唔得閒"
見到有版友講起中學年代既事, 勾起好多回憶囉
老實講中學雞比小學雞時代生活真係更有趣更多可以回味既野

問左問題先:
好多男性即使係讀男女校既人士唔少都有過暗戀女教師既經歷,  ...
蛇蛇開post,我都痴黎講下。
講起Miss,前後都有兩次,一次係發生係香港既中學,另一次係加拿大果時。
記得果時Miss係畢業無耐入黎教,而小弟就係普通中學生一名,講真,我地果時又好似無追唔追對方呢回事,因為果時我其實暗戀個女同學,簡單構圖就係A女係我地個校花,甲乙丙包括埋我都鐘意校花既,咁甲男係我老友,佢鐘意我就支持,亦即代表我棄權啦,而B女就鐘意我既,咁中學校園生活除左返學仲有好多活動,果時我係校隊足球比賽負責守籠,女生會黎支持外Miss都例必黎睇,咁果時我就開始留意佢,因為佢只係教我地班數學,又唔係班主任,唔明佢做咩黎睇,而成班男生就估佢應該係黎睇某一條仔既,大家就好低能地估邊個。

死火,勁多前言,大家其實係唔係唔會想睇呢D?
Anyway,戲肉就係會發生既都發生左,而因為一D原故,又或壓力,學期尾佢就走左,去左外國留學,而我地亦都失聯左。

師兄你每單case都可以獨立出post咁喎
引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-24 14:30 發表 查看引用來源

蛇蛇開post,我都痴黎講下。
講起Miss,前後都有兩次,一次係發生係香港既中學,另一次係加拿大果時。
記得果時Miss係畢業無耐入黎教,而小弟就係普通中學生一名,講真,我地果時又好似無追唔追對方呢回 ...

引用:
原帖由 tommy414 於 2024-4-24 14:36 發表 查看引用來源
師兄你每單case都可以獨立出post咁喎

無咁誇,我家陣睇大家既post多喇,係蛇蛇呢個topic我咁啱中遮。
我同大家都一樣,中學當然溝女同學啦,Miss真係諗都未諗過架嘛。

見夜晚有時間補充一下。
當年小弟生日,好記得班fds係班房同我慶祝,因為暗戀既校花有出現,我就好開心,而B女呢就擺明鐘意我,所以佢都在場,但最爆係Miss居然都黎左,仲當眾送左件生日禮物俾我,我係完全轉唔到數除左講多謝唔知俾咩反應下呆左,果下關係就開始左微妙既變化。
其實當年都幾puppy love,好記得Miss果時好忙,我就同佢講,如果足球比賽入到決賽,想佢黎睇我比賽,即需知決賽係超難入,幸運地果次真係入到,比賽前問佢會唔會履行承諾,而比賽當日佢真係又好型咁黎左睇我地比賽,真心係好開心既。
我記得最轉捩點係果次我出左事,入左院,出院要係屋企休養,小弟係同家人住,但家人長期唔在港,所以好多時都係自己一個人,而Miss同同學黎左探我,感情就一下子一日千里。
其實講呢D,因為呢D既經歷,比起上床令我更有印象。

咁之後既上床,纏綿,都係果D,其實大家感覺係好認真,堅唔咸濕架,雖然我係一個好咸濕既人。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-24 23:36 發表 查看引用來源
見夜晚有時間補充一下。
當年小弟生日,好記得班fds係班房同我慶祝,因為暗戀既校花有出現,我就好開心,而B女呢就擺明鐘意我,所以佢都在場,但最爆係Miss居然都黎左,仲當眾送左件生日禮物俾我,我係完全轉唔到數除左講多謝唔知俾 ...
一句講晒,羡慕

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆