中學雞點滴

收藏  |  訂閱
6  10.2k

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-4-24 07:07 發表 查看引用來源
尋晚本來就想出但 "唔得閒"
見到有版友講起中學年代既事, 勾起好多回憶囉
老實講中學雞比小學雞時代生活真係更有趣更多可以回味既野

問左問題先:
好多男性即使係讀男女校既人士唔少都有過暗戀女教師既經歷,  ...
蛇蛇開post,我都痴黎講下。
講起Miss,前後都有兩次,一次係發生係香港既中學,另一次係加拿大果時。
記得果時Miss係畢業無耐入黎教,而小弟就係普通中學生一名,講真,我地果時又好似無追唔追對方呢回事,因為果時我其實暗戀個女同學,簡單構圖就係A女係我地個校花,甲乙丙包括埋我都鐘意校花既,咁甲男係我老友,佢鐘意我就支持,亦即代表我棄權啦,而B女就鐘意我既,咁中學校園生活除左返學仲有好多活動,果時我係校隊足球比賽負責守籠,女生會黎支持外Miss都例必黎睇,咁果時我就開始留意佢,因為佢只係教我地班數學,又唔係班主任,唔明佢做咩黎睇,而成班男生就估佢應該係黎睇某一條仔既,大家就好低能地估邊個。

死火,勁多前言,大家其實係唔係唔會想睇呢D?
Anyway,戲肉就係會發生既都發生左,而因為一D原故,又或壓力,學期尾佢就走左,去左外國留學,而我地亦都失聯左。

引用:
原帖由 tommy414 於 2024-4-24 14:36 發表 查看引用來源
師兄你每單case都可以獨立出post咁喎

無咁誇,我家陣睇大家既post多喇,係蛇蛇呢個topic我咁啱中遮。
我同大家都一樣,中學當然溝女同學啦,Miss真係諗都未諗過架嘛。

見夜晚有時間補充一下。
當年小弟生日,好記得班fds係班房同我慶祝,因為暗戀既校花有出現,我就好開心,而B女呢就擺明鐘意我,所以佢都在場,但最爆係Miss居然都黎左,仲當眾送左件生日禮物俾我,我係完全轉唔到數除左講多謝唔知俾咩反應下呆左,果下關係就開始左微妙既變化。
其實當年都幾puppy love,好記得Miss果時好忙,我就同佢講,如果足球比賽入到決賽,想佢黎睇我比賽,即需知決賽係超難入,幸運地果次真係入到,比賽前問佢會唔會履行承諾,而比賽當日佢真係又好型咁黎左睇我地比賽,真心係好開心既。
我記得最轉捩點係果次我出左事,入左院,出院要係屋企休養,小弟係同家人住,但家人長期唔在港,所以好多時都係自己一個人,而Miss同同學黎左探我,感情就一下子一日千里。
其實講呢D,因為呢D既經歷,比起上床令我更有印象。

咁之後既上床,纏綿,都係果D,其實大家感覺係好認真,堅唔咸濕架,雖然我係一個好咸濕既人。

引用:
原帖由 hqkwtang 於 2024-4-24 23:44 發表 查看引用來源
一句講晒,羡慕
師兄,其實又唔使羨慕,雖知大家讀書氛圍,要溝都係溝同學仔,老師係極之有距離感。
我反而醒起當年出左事入院,老友講我知佢係班房提起時,校花聽到有擔心到喊左,果時我不知幾開心,即我想講,我個焦點係放左係佢身上,因為朋友鐘意左而無行動既我,我係暗戀個校花,所以其實又唔會好理老師係點反應,直到老師因為呢件事上左黎我屋企探我,我先留意,咦,原來老師都好鬼索。(註: 佢唔係高瘦長髮果種,係逃學威龍2朱茵果隻type)。

引用:
原帖由 hqkwtang 於 2024-4-27 10:59 發表 查看引用來源
上到屋企,就唔係老師學生身份,如果識煲暖水煮蛙,日日上黎煮飯,補習,幫你沖涼都得。
我印象中連入院再在家休息,真係大概前後抖左2星期左右,果時老師就會放學後上黎補下習,一齊食外賣,陪下大家。
唔使煮蛙,做正常情侶既野就係,我年齡未成年遮,身體成熟架喇嘛,大家明架啦~~

引用:
原帖由 hqkwtang 於 2024-4-27 23:45 發表 查看引用來源
我明,星期六日先係戲肉,成日流流長,究竟係正常動作定係激情動作?佢教你定你擴濶佢的生活空間?
都無關星期六或日了,事關我一個人住多,所以當年Miss上來好多時都係二人世界,要咩動作都可以啦,使咩急。其實難得好多正常野屋企可以做添,學校又要保持距離,當年既心情激盪多過身體,因為我都唔想佢無左份工,係學校我係好識做,唔會亂黎。係屋企先會好sweet,呢樣係當年我仲係小鮮肉,要說服Miss放心同我一齊成熟行為既一種表現,我又好enjoy,因為我要俾佢知我比佢既ex更加好更會照顧佢。

引用:
原帖由 hqkwtang 於 2024-4-29 12:01 發表 查看引用來源
咁你身有傷唔方便做動作,咁咪好多照顧動作都要等佢黎到佢做埋?不過教師閒日放工都好夜,星期六日咪可以過夜?
係,其實當年踢波比賽係勁易傷,尤其我守籠添,最記得每次受傷,其實場邊都有女生驚叫,而我傷都會踢足全場,最多Miss返到屋企係會同我洗下傷口。頂,我知係呢度係唔係唔啱講呢D?HAHA.....

煮飯食又唔係成日煮,始終唔會下下得閒到好似電視劇咁放工/學,仲有精神煮,不如外賣食完大家sweet下。
我屋企人唔係香港既日子其實無定,但我會一早知,所以會係周日方便,定周末可以過夜,其實自由選擇。

但我想講既point,其實反而似某D連續劇咁,就係同老師既關係,係要絕口不提,即學生年代,你同女同學拍拖,係可以班房放下閃,假日出去睇戲,同朋友BBQ,行街係名正言順等等,最多都係怕父母知道而丙鑊甘,但同老師拍拖,麻煩程度就高好多了。(其實我enjoy)
而且為左令佢放心,我係學識左一樣野,就係唔好令佢以為我係小學雞會發脾氣衝動貪玩,相反我會好好照顧佢而學做暖男,始終我比佢細,其實我仲好多野未見識過,但我好清楚一個唔係年紀大但同比自己細既男人拍拖心情總係會有D唔放心。

HAHA,以上講既野係唔係好悶,但始終係事實,師生戀實在係禁忌,成件事只有我最最最老友知道,即係我既post度好耐之前有提起教我御女性技巧同心得既人。Miss會問我係邊度學返黎既野,我會心諗如果唔係有老友,真係識條毛.............

前往最後回覆