彩虹QQ Version 2.3 ~ 好鬼鼠咁詳細測試(已解決自動升級之問題)

收藏  |  訂閱
35  18.7k

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-6-27 01:17 AM 發表
用競peview2009/2 唔知得唔得....
Sorry,我未試過所以唔清楚,但係據官方網站講暫時只支援2008或以下版本!:smile_45:

引用:
原帖由 ox9 於 2008-6-27 03:19 AM 發表
恭喜入精~:smile_38:
多謝師兄!最好入精兼出精啦!:smile_30:

引用:
原帖由 刑爆 於 2008-6-28 04:07 AM 發表
2.2就話程式損壞
無理由架,咁你試下呢條link http://rapidshare.de/files/39850576/CaiHong_Setup_v2.2.exe.html

引用:
原帖由 花樣男子 於 2008-6-28 12:04 PM 發表
哎 為什麼downlo 不到的呀
我啱啱試過無問題喎!:smile_45:

引用:
原帖由 mak06 於 2008-7-2 02:48 PM 發表
ching 我用彩虹QQ上線不久 , 便自動斷線 , 為什麼會這樣?
你有沒有發生過同樣事件?
我試過delete了彩虹QQ再從新裝過情況都一樣:smile_42:
請教ching幫忙
咁你用乜嘢Version?:smile_41:

但係我無問題喎,點解呢?:smile_41:

回覆樓上幾位師兄:
我用緊QQ2006繁體+彩虹QQ Version 2.2,但係都好正常喎!
請問你哋用邊間ISP呢?

引用:
原帖由 mak06 於 2008-7-5 07:13 PM 發表
ching 我是用 pccw
咁你係直接用彩虹QQ上線定係用繁體QQ2006Beta2上呢?

引用:
原帖由 mak06 於 2008-7-5 09:03 PM 發表
直接用彩虹QQ上線
我諗你應該係用緊Version2.3,因為2.2係唔會顯示倒對方用緊乜嘢QQ版本嘅!
繁體QQ用version2.3會有顯示唔到已上線既好友名單、經常網絡連接失敗同埋連接伺服器超時嘅問題!

引用:
原帖由 crespo 於 2008-7-5 10:05 PM 發表
我用I-cable+QQ2006繁體+彩虹QQ Version 2.2、still cannot 上線:smile_27:
你試下重新安裝睇下得唔得!

前往最後回覆