澳門而家既NC同SN仍然唔算好貴,唔會就甘GAMEOVER

收藏  |  訂閱
22  2.2k

以前同依家既最大分別係, 香港往來大陸方便左好多, 再加上上面黃業不斷發展, 重點係平~~~~~

C Hing,

GameOver 就不會 但是好像香港一樣 一塘死水

想想我們為什麼要過大海或者北上?

其實呢個都係marketing , 大陸 & 澳門 係serve 兩個唔同market. needs 唔同, 唔可以咁比較
澳門遲下交通會仲方便添啦.

引用:
原帖由 georgelee 於 2008-10-27 06:25 AM 發表 查看引用來源

C Hing點解你嗰啲Post全部都係同至尊桑拿或天河夜總會有關,吾通係業內人士?
唔係.
只係淨係搵到喱兩間既HOMEPAGE,其他D埸搵唔到.:smile_42:
而且出D相可以呃吓分.:smile_44:

引用:
原帖由 kyohosaki 於 2008-10-27 03:38 PM 發表 查看引用來源
其實呢個都係marketing , 大陸 & 澳門 係serve 兩個唔同market. needs 唔同, 唔可以咁比較
澳門遲下交通會仲方便添啦.
師兄有見地.十扑.:smile_38:

其實馬交D場真係好危,你要豪、靚裝修、大地方,珠海經已有,人地上中下價都有,D囡囡質素不會比馬交差,有D更好。不要說中山常平.......

依家人流管制,囡囡去馬交成本貴,有好多都不再去。留係珠海賺既錢差不多。

可能說馬交安全D,你們要清楚一點,D囡囡係夜場工作,不是合法的,記得上年七月仙記掃場事件。不要說合法,只是執法不嚴。只是叫雞不會叫你家人接你。

宜家船票不用,你去到至選玩什麼重平。

一句個價回1/3就合理啦。

引用:
原帖由 nokia2110 於 2008-10-28 01:16 AM 發表 查看引用來源
其實馬交D場真係好危,你要豪、靚裝修、大地方,珠海經已有,人地上中下價都有,D囡囡質素不會比馬交差,有D更好。不要說中山常平.......

依家人流管制,囡囡去馬交成本貴,有好多都不再去。留係珠海賺既錢差不 ...
喱到所有BRO都冇人話過馬交LEGAL,只係話過安全.
我就未聽過馬交POLICE上酒店房拉嫖客.:smile_34:
捉囡囡就有.
捉同無証囡囡既BRO就聽過.

據我所知,馬交同香港一樣,嫖客被捉到無X事.
但係捉到同無証囡囡一齊或者同未成年囡囡做就大鑊.

喱兩年,先記同熱點SN都衰過一次大濟野.
但係我未聽過當時有港男要坐監.:smile_45:

我亦都冇X聽過馬交NC被掃場要封.
同時我都無X聽過有師兄話馬交打風唔好去.:smile_45:

買賣的不是只睇價錢,
大陸奶粉都平啦, 但冇人買, 因為質量唔好.
囡一樣, 就算貴得唔多, 或者平左, 都要睇下咩野質素 !!!
澳門而家D質素同以前係相差好大好大的吧 !!! :smile_42:

引用:
原帖由 Hangul 於 2008-10-26 04:10 AM 發表 查看引用來源
1998年前馬交係冇PACKAGE.
聽D前輩師兄講,NC同SN既洗費貴過而家.

1998年先開始有PACKAGE.
大約係今年加左價既PRICE.
我都係98年先學人去馬交HAPPY.:smile_35:

99年我去蘊莎SN,個蜜月PACKAGE(零晨2點開始 ...
師兄你都識得講喇,以前貴得來都有好多真波玩,而家敢Q貴走去玩通街都係假波 (Fake ball),值唔值先。講到 (Marketing),他們的對象(Targeting) 是香港人,所以送船飛引港人過大海,因為內地政府限制國人到澳門,但是港人是有選擇權的。他的競爭對手是祖國又平又靚,消費者是有權選擇,澳門成本貴是他們既事,我們有得揀當然是北上又平又靚啦。

引用:
原帖由 AHLC1398 於 2008-10-28 08:50 PM 發表

師兄你都識得講喇,以前貴得來都有好多真波玩,而家敢Q貴走去玩通街都係假波 (Fake ball),值唔值先。講到 (Marketing),他們的對象(Targeting) 是香港人,所以送船飛引港人過大海,因為內地政府限制國人到澳門,但 ...
帝國迷城贊成你:smile_34:

前往最後回覆